Læs, lyt og bliv klogeree

Weekendavisen har mange sider

På Weekendavisen tillader vi os både at prioritere og have holdninger, og vi håber, at De oplever at se ugens historier på nye måder og endda blive lidt klogere med de fire ugentlige sektioner som vi udgiver både som avis, digitalt og som lyd.

Samfund

I 1. sektion beskriver og analyserer vi ugens begivenheder i ind- og udland.

Læs de store interview, ugens ledere, debatsiderne, reportager og personlige indtryk fra hele verden.

Kultur

I Weekendavisens kultursektion kommenterer og analyserer vi kulturens verden og stiller kritiske spørgsmål til både ny og gammel kunst, opera, pop, arkitektur, teater, sport, gastronomi og design.

Ideer

Ideer er Danmarks eneste ugentlige sektion for videnskab og forskning. Her formidler vi ny viden om den verden, vi lever i.

Bøger

Weekendavisen har selvfølgelig dedikeret en hel sektion til litteraturen. Både den smalle, den brede, den uhyggelige og den tankevækkende.

Læs, lyt og bliv klogere

Weekendavisen er også digital

På laptop, tablet og mobil får De den fulde oplevelse af Weekendavisen, hvor historierne fortælles i både tekst, lyd og billeder.

Weekendavisen som e-avis

Allerede torsdag aften kl. 21.30 kan hele ugens avis læses som e-avis, den digitale udgave af papiravisen

weekendavisen.dk

Læs de aktuelle artikler og dem fra arkivet. Lyt til podcast og andre lydudsendelser, der alle kan give øjnene et tiltrængt hvil. Sitet opdateres flere gange dagligt.

Weekendavisens apps

App-versionerne af weekendavisen.dk og e-avisen gør det lettere at finde sin Weekendavisen på tablet eller mobil. I apps kan man vælge at få besked, når ugens avis er tilgængelig digitalt. Hent de to apps i App Store eller i Play Store.

Læs, lyt og bliv klogere

Mød Danmarks bedste skribenter

Udover vores faste skribenter, er der cirka 250 dygtige penne med et bredt spektrum af viden og interesser tilknyttet Weekendavisen. Mød et par af de faste skribenter her - og mød resten i avisen.

Arne Hardis og Hans Mortensen er den politiske journalistiks dynamiske duo. De har dækket (mindst) otte folketingsvalg, men skriver også om fåreavl og digteren Jeppe Aakjær.

Lone Frank er landets bedste videnskabsjournalist. Hør også hendes podcast om kærlighed: “Ingen elsker Lone Frank”.

Hvor mange film har Bo Green Jensen set? Cirka 20.000. Og han har skrevet om over 7.000 af dem i avisen.
Som barn var Linea Maja Ernst “optaget af magi, fordybet i en dagdrøm og en bog”. Nu skriver hun om litteratur og teater hos os.

Kan man skære 70% af sit eget CO2-forbrug? Pernille Stensgaard skriver om klimapolitik med sig selv som eksperimentarium.

Læs, lyt og bliv klogere

Lyden af Weekendavisen

Et abonnement på Weekendavisen er også et abonnement på lyd og oplæsning. Lyt med, når der fortælles og interviewes på weekendavisen.dk eller i de to apps.

En time med Weekendavisen

I det ugentlige og underholdende lydmagasin En time med Weekendavisen taler Martin Krasnik med avisens skribenter og gæster om historier fra ugens avis.

Hør eksempel fra arkivet
Lydavisen

Hver uge læses alle artikler op. Nogle vælger at høre hele avisen, andre lytter som supplement til ugens læsning – eller når hænder og øjne skal bruges til noget andet.

Weekendavisens podcast

Weekendavisens podcast spænder vidt: Lone Frank fortæller om ulykkelig kærlighed, Lars Bukdahl om de onde anmeldere, Huxi Bach om aktuelt fra Christiansborg og Linea Maja Ernst om Queer-Bio. Blandt mange andre.

Prøv Weekendavisen​