LÆSERNE ANMELDER WEEKENDAVISEN

Weekendavisen er et steinerbarn

MADS LUND BEIER
weekendavisenlæser, 19 år

Weekendavisen er et steinerbarn. Det skal dog i det her tilfælde ikke betragtes som en negativ sammenligning. Steinerbørn har en tendens til at tænke ud af boksen og ikke holde sig til manuskriptet. Det samme kan man sige om Weekendavisen.


Weekendavisen holder sig ikke til de største sladderskandaler og tager heller ikke de åbenlyse vinkler til nye problematikker. De skjulte og nogle gange absurde vinkler er Weekendavisens hjem. Her taler man for eksempel ikke altid om politikeren, men også om forfatteren eller mennesket bag politikeren. For nogle mennesker kan disse vinkler virke latterlige og konfliktsky.

Steinerbørn har en tendens til at tænke ud af boksen og ikke holde sig til manuskriptet. Det samme kan man sige om Weekendavisen.

Men hvorfor skal nyhedsmedier altid gå imod nye problematikker med faklerne tændt og høtyvene slebet? Og hvorfor skal aviser altid være placeret centralt på Christiansborg? Disse konservative rammer for journalistik bliver bøjet og udvidet af Weekendavisen.

Dog bliver jeg ikke altid lige så begejstret, når jeg ser en artikel om en hollandsk nonbinær forfatter, hvor fokusset af artiklen næsten ligger i, at forfatteren er nonbinær, eller når jeg ser, at Weekendavisen har skrevet en artikel om æbler. Overordnet set udgør Weekendavisens interessante og nytænkende artikler langt mere end deres bizarre og hovedløse artikler.

Weekendavisen er et steinerbarn, men i en klasse af spidsborgerlige og unuancerede nyhedsmedier, så er der brug for et steinerbarn. Der er brug for Weekendavisen.

Læs de andre læseres anmeldelser