LÆSERNE ANMELDER WEEKENDAVISEN

Det skal ikke skille os ad

MARIA SKOV PEDERSEN
weekendavisenlæser, 41 år

Jeg holder meget af Weekendavisen, især det med, at forskellige stemmer med forskellige meninger kan komme til orde – selvom det nogle gange tipper lidt til den konservative side set fra mit perspektiv.

Men så er der den fjollede insisteren på at tiltale læseren med »De«. Det er nok de færreste, der stadig forbinder det med de ting, I selv mener, det skulle signalere, som f.eks. respekt for læseren og høflig distance, eller hvad det nu var. Se, jeg kan ikke engang huske præcis, hvad det var. Så lidt betyder det for mig. Jeg tror aldrig i mit liv, jeg selv har tiltalt nogen med »De« på dansk eller er blevet det af andre, og jeg er ellers fyldt 40 her for nylig, så jeg er ikke engang så ung længere.

Normalt kan folk godt regne ud, at en avis’ skribenter ikke vil være slyngveninder, uden at det skulle være nødvendigt at bruge den slags antikverede pronominer.

Normalt kan folk godt regne ud, at en avis’ skribenter ikke vil være slyngveninder, uden at det skulle være nødvendigt at bruge den slags antikverede pronominer. Nu ved jeg godt, at der ville komme en masse aldrende intellektuelle og slå mig oven i hovedet med, at sådan gør tyskerne. Men dertil må jeg bare sige: nej, det gør de faktisk ikke alle sammen. Der er masse af moderne lommer selv i det land, hvor folk enten bare dropper det helt, bruger »das Hamburger Sie« eller finder på andre måder at modernisere sproget på, også i medierne, og godt det samme.

Nå, men det skal nu ikke skille os ad. Jeg overlever nok at blive disset (i den gamle betydning, den nye ville trods alt være værre) den ene gang om ugen, for der er jo så mange andre gode ting ved den kære weekendavis.

Læs de andre læseres anmeldelser